pondělí 27. prosince 2010

Výroba plastových oken


Plastová okna se vyrábí z plastových profilů. Cena za jejich výrobu je podstatně nižší než v případě dřevěných oken. Profily mají vynikající vlastnosti.
Vlastnosti plastových profilů
Vysoká pevnost - profil je pevný a zároveň pružný, odolává mechanickým i chemickým vlivům.
Tvarová stálost – okna nemění s časem svůj tvar, nepraskají ani se neprohýbají, odolávají slunečnímu záření.
Tepelná izolace – plastové profily mají 3-8 komor, které zabraňují průchodu tepla. Zároveň výborně izolují proti hluku.
Zakulacené hrany - zvyšují estetiku okna.
Variabilita použití – profily lze použít pro okna i dveře. Lze z nich postavit i větší konstrukce jako jsou zimní zahrady nebo balkóny.
Plastová okna lze vyrobit z profilu, který svými vlastnosti nejlépe vyhovuje jejich použití. Vyrábí se několik typů, které se liší vlastnostmi a počtem komor. Je to například běžná zástavba, pasivní domy nebo skladové prostory.
Okna pro úspory tepla
Tepelná izolace moderních plastových oken je důležitý důvod, proč si je pořídit. Výměnou nových oken za stará lze výrazně snížit tepelné ztráty domu. Pokud hodláte kvalitně zateplit starší dům, je nutné součastně s tepelnou izolací zvážit též montáž nových oken.
Plastová okna se obvykle osazují izolačním dvojsklem.  Lze je zasklít také trojsklem, které izoluje2x lépe než dvojsklo. Mezi skly je hermeticky uzavřená komora naplněná izolačním plynem. Skla neobsahují vzdušnou vlhkost, proto mezi skly nekondenzuje voda.